صفحه اصلی > اخبار شبکه بهداشت 


  چاپ        ارسال به دوست

تب مالت

افزایش خطر ابتلا به بروسلوز با مصرف شیرخام و فرآورده های لبنی آلوده

دکتر اقتدار بختیاری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گفت: در پی ارسال گزارشاتی مبنی بر افزایش موارد ابتلا به بروسلوز (تب مالت ) در بین دامدارن منطقه چاله مورت میرزایی کارشناس زئونوز شبکه بهداشت درمان با حضور در منطقه و بررسی وضعیت بیماران مبتلا ، محل زندگی آنها و نحوه تماس بیماران با دام وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری را بررسی کرد.

مهندس میرزایی در جمع بیماران پس از تشریح بیماری و نحوه ابتلا و پیشگیری از آن گفت: بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب می گردد که ‌بيشتر در كشاورزان‌، دامداران‌، چوپانان‌، قصابان‌، سلاخان‌ و دامپزشكان‌ دیده می شود.

میرزایی تصریح کرد: نوعي ‌از باكتري ‌كه‌ عمدتا در گوسفند و بز ديده‌ مي‌شود، مهمترين ‌عامل‌ بيماري‌ در انسان‌ است‌ و اقدامات ‌غيربهداشتي ‌در فرآيند فراهم كردن‌ شير و گوشت‌ همگي ‌زمينه ‌انتشار بروسلوز را مساعد مي‌كنند.  

وی اظهار داشت: بيماري‌ به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم به ‌انسان‌ سرایت می کند که به‌ صورت‌ مستقيم‌ در هنگام تماس با بافتهاي‌ حيوان‌ آلوده‌ نظير خون‌، ترشحات‌ رحمي‌ و ترشحات‌ جنين‌سقط شده‌ و در حالت غيرمستقيم‌ از راه‌ مصرف‌ شيرخام‌ و فرآورده‌هاي‌لبني‌ آلوده‌ (خصوصا پنير تازه‌، خامه‌،سرشير و كره‌) ، انتقال‌ تنفسي‌ از طريق هواي‌ آغل‌ واصطبل‌ آلوده‌ يا آزمايشگاه‌ و فرو رفتن‌ سر سوزن‌ سرنگ‌حاوي‌ واكسن‌هاي‌ حيواني‌ به‌ دست‌ عامل بیماری به انسان‌ منتقل و فرد را مبتلا می کند.

کارشناس زئونوز شبکه بهداشت درمان در خصوص علایم بیماری و نحوه پیشگیری از آن نیز عنوان کرد: در شكل‌ حاد بيمار دچار لرزناگهاني‌، درد عمومي‌ بدن‌ به‌ خصوص ‌درد پشت‌ و تعريق‌ شديد مي‌شود، اشتهاي‌ خود را از دست‌ مي‌دهد و دچار ضعف‌ و سستي‌ مي‌گردد ولی در شکل تحت‌ حاد آغاز آن‌ بي‌ سر و صدا مي‌باشد و شكايت ‌اصلي‌ بيمار از ضعف ‌و خستگي ‌است‌.

مهندس میرزایی یادآور شد: راههاي‌ پيشگيري‌ از بيماري‌ در انسان نیز خودداري‌ از مصرف‌ مواد لبني‌مشكوك‌ (مانند شيرخام‌، پنير تازه‌،خامه‌ و سرشير غيرپاستوريزه‌) ، استفاده‌ از شير و فرآورده‌هاي ‌لبني‌ به‌ صورت‌ پاستوريزه‌، در صورت ‌در دسترس‌ نبودن‌ شير پاستوريزه‌ جوشاندن‌ شير به‌ مدت‌ حداقل‌ ده‌ دقيقه ‌بعد از جوش‌ آمدن‌، استفاده‌ از ماسك‌ تنفسي‌ در هنگام‌ كار با فضولات‌ حيواني‌ يا ورود به‌ اصطبل‌ ، دور نگه‌ داشتن‌ حيوانات‌ ازمحل‌ زندگي‌ انسان‌، استفاده‌ از دستكش‌، كلاه‌، ماسك‌، عينك‌ و روپوش‌ مناسب‌ در دامپزشكان‌، دامداران‌ و پرسنل‌كشتارگاه‌ها، آموزش‌ طرز تهيه‌ پنير تازه‌ به ‌كليه‌ خانوارهاي‌ روستايي ‌که اگر پنير به‌ صورت‌ غير پاستوريزه‌ و بدون‌ جوشاندن‌ شير تهيه‌ می شود حداقل‌ بايستي‌ دو ماه‌ در آب‌ نمك‌ نگهداري‌ و سپس‌ مصرف‌ شود.


١٣:٤٦ - 1396/06/22    /    شماره : ٩٠٨٥    /    تعداد نمایش : ٥٠



خروج